Δείτε επίσης:

Αρχείο

Κατάλογος με αρχεία ήχου, φωτογραφίες, βίντεο και δημοσιεύματα


Blog

Το προσωπικό ιστολόγιο του Λεωνίδα Κόση


Επαφή

Επικοινωνήστε μαζί μας


Τελευταία Νέα:

Κυκλοφόρησε το "Μπλε Φεγγαριού Καταγίδα"

Κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011 ο πρώτος δίσκος του Λεωνίδα Κόση "Μπλε Φεγγαριού Καταγίδα"


 
 

Βιογραφικό: Μουσική

Γεννημένος στην Κύπρο το τον Ιανουάριο του 1967,  ο Λεωνίδας Κόσης ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι από μικρή ηλικία, μελετώντας κιθάρα και φαγκόττο και συμμετέχοντας στην συμφωνική ορχήστρα και την χορωδια της Αγγλικής Σχολής στην Λευκωσία. Έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σαν τραγουδιστής στην Κυπριακή τηλεόραση στην ηλικία των έντεκα χρονών, μαζί με την Αλέξια Βασιλείου και τον Γιάννη Ιοάννου.

Με την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας η μουσική του παιδεία σταματά. Μετά το στρατιωτικό του, φεύγει για σπουδές στο εξωτερικό, και παίρνει πτυχίο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά καθώς και μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων.. Κατά την περίοδο αυτή συμμετέχει στον προσωπικό δίσκο του Γιάννη Βαρνάβα "Τα Τραγούδια Μου", σε παραγωγή Δώρου Γεωργιάδη, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Επικίνδυνη".

Επιστρέφοντας το 1992 στην Κύπρο, συνεχίζει από μόνος του να μελετά κιθάρα και αρχίζει γράφει τραγούδια με Αγγλικό και με Ελληνικό στίχο. Την ίδια περίοδο αρχίζει να ασχολείται εκτεταμένα με την τεχνολογία σαν μέσο δημιουργίας εικόνας και ήχου, και από το 1996, με την άφιξη του Ίντερνετ στην Κύπρο, σαν μέσο επικοινωνίας - αντικείμενα με τα οποία ασχολείται μέχρι σήμερα.

Το 2001 μετακομίζει στην Αθήνα. Το 2002, ένα από τα τραγούδια του, το "Camel Fred", σε παραγωγή Mike HadjiMike και Tony Mathews, καθώς και η δική του διασκευή του παραδοσιακού "Θα Σπάσω Κούπες", επίσης σε παραγωγή Mike HadjiMike και ηχογραφημένο από τον Πρύτανη στο Στούντιο των Ημισκούμπρια, συμπεριλαμβάνονται στο διπλό CD "Cyprus Thing", μιά συλλογή από τραγούδια σε ύφος urban wave από νέους και "παληούς" Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες.

Το 2003-2004 ταξιδεύει στις Η.Π.Α. όπου συνεχίζει να γράφει τραγούδια και συμπληρώνει την συλλογή για τον πρώτο προσωπικό του δίσκο. Σύντομα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 κάνει μαθήματα φωνητικής με την Julie Massino για περίπου ένα χρόνο. Το 2007 συμμετέχει στον Αγγλόφωνο δίσκο του συγκροτήματος "The Drift", με επικεφαλή τον Γιάννη Τρύφωνα.

Το 2008 μπαίνει στο στούντιο μαζί με τον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του δίσκου, "Μπλε Φεγγαριού Καταιγίδα".

Παράλληλα με την μουσική, ο Λεωνίδας Κόσης ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων και την παραγωγή έργων επικοινωνίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας. Μελετά εσωτερική φιλοσοφία και ψυχολογία καθώς και εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες.

 
Η Καμήλα Video by creepthe00 Βασιλική 3 Τραγούδια Δώρο Για όλα φταίω εγώ Δεν έπρεπε Όνειρα απατηλά Τότε ίσως Αν πιστεύω μόνο εγώ Ο τρελλός Τέλειωσε Είμαι αυτό - δεν είμαι αυτό
Copyright © 2010 Leonidas Kossis, All Rights Reserved